Πώς μπορώ να πω εάν κάποιος με αποκλείει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άνθρωπος γραπτών μηνυμάτων στο smartphone του

GettyImages

Αναρωτιέστε εάν έχετε αποκλειστεί στα κοινωνικά μέσα; Εδώ είναι τα σημάδια

Ed Virgin 2 Φεβρουαρίου 2021 Μοιραστείτε Tweet Αναρρίπτω 0 Μετοχές

Ένα μπλοκ κοινωνικών μέσων μπορεί να αισθάνεται σαν ένα χαστούκι στο πρόσωπο και μερικές φορές αυτό ακριβώς είναι αυτό που σκοπεύει να αισθάνεται. Άλλες φορές, μπορεί να είναι μια τυπική κίνηση μετά τη διάλυση. Ίσως κάποιος δεν αρέσει να διαβάζει τις αντίθετες πολιτικές σας απόψεις στις αναρτήσεις του. Ή ίσως απλώς αποφάσισαν να καθαρίσουν τη λίστα φίλων τους και δεν κάνατε το κόψιμο επειδή δεν έχετε αλληλεπιδράσει εδώ και χρόνια.



ΣΧΕΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ: Πώς μπορώ να πω εάν κάποιος αποκλείει τον αριθμό μου



Εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος σας έχει εκδιώξει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όποιος και αν είναι ο λόγος, δεν υπάρχει πάντα ένας άμεσος τρόπος επιβεβαίωσης των υποψιών σας. Προτού επιδοθείτε σε μια φρενίτιδα, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είστε στην πραγματικότητα αποκλεισμένοι (και ακόμη και τότε, ίσως δεν είναι ακριβώς άξιος φρενίτιδας). Μια πιθανή εξήγηση μπορεί να είναι απλώς ότι ο χρήστης απενεργοποίησε ή διέγραψε τον λογαριασμό του από αυτήν την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Για να καταλάβετε τη συμφωνία που έβαλε στο καπέλο του Σέρλοκ Χολμς και να αρχίσετε να ψάχνετε αν είστε πραγματικά θύμα ενός μπλοκ κοινωνικών μέσων.

Θα σας καθοδηγήσουμε σε μερικές συμβουλές από ειδικούς σχετικά με τους απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διαπιστώσετε εάν έχετε αποκλειστεί στις περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και, στη συνέχεια, θα βρείτε συγκεκριμένα βήματα για καθεμία από τις κύριες εφαρμογές.



Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός δεν είναι ίδιος με τη σίγαση, την αναβολή ή την κατάργηση παρακολούθησης από κάποιον. Ο αποκλεισμός σημαίνει ότι δεν έχετε πλέον πρόσβαση στα προφίλ του ή σε οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας με αυτό το άτομο μέσω της εφαρμογής - συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων, μηνυμάτων, λιστών φίλων ή κλήσεων.


Συνήθεις τρόποι για να πείτε εάν έχετε αποκλειστεί


Sharon van Donkelaar, CMO στο Expandi.io , ένα SaaS για το μάρκετινγκ LinkedIn που εδρεύει στην Ολλανδία, προσέφερε τις ακόλουθες κοινές προσεγγίσεις για να προσδιορίσει εάν έχετε αποκλειστεί:

  • Δεν μπορείτε να βρείτε το άτομο σε αναζήτηση προφίλ: Εάν έχετε παρατηρήσει ότι η δραστηριότητα κάποιου έχει πέσει από τη ροή σας, δοκιμάστε να αναζητήσετε το προφίλ του. Εάν δεν μπορείτε να τα εντοπίσετε μέσω μιας αναζήτησης, είναι πιθανό ένα από τα δύο σενάρια: σας αποκλείουν ή απενεργοποίησαν τον λογαριασμό τους.
  • Δεν μπορείτε πλέον να στέλνετε άμεσα μηνύματα: Δεν θα μπορείτε να στείλετε άμεσα μηνύματα σε οποιονδήποτε σας έχει αποκλείσει, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας επικοινωνίας από προηγούμενη συνομιλία στην εφαρμογή. Θα είναι γκρίζο ή θα αντικατασταθεί με ένα μήνυμα που θα δείχνει ότι το προφίλ δεν χρησιμοποιείται πλέον ή έχει αλλάξει, λέει ο van Donkelaar. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να είστε 100% εγγυημένοι ότι σας έχουν αποκλείσει.

Βήματα για συγκεκριμένη εφαρμογή για να πείτε εάν έχετε αποκλειστεί


Ίνσταγκραμ

Υπάρχουν τέσσερις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πείτε εάν κάποιος σας μπλοκάρει στο Instagram, σύμφωνα με τον Hasnain Khokhawala, έναν ειδικό κοινωνικών μέσων στο Technographx .

  • Αναζητήστε το άτομο: Από την κύρια σελίδα σας, κάντε κλικ στο μεγεθυντικό φακό στο κάτω μέρος της πλοήγησης. Αναζήτηση χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη ή το όνομα λογαριασμού. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, τότε έχετε αποκλειστεί ή ο λογαριασμός τους είναι απενεργοποιημένος.
  • Εμφάνιση προφίλ: Εάν μπορείτε να εντοπίσετε το προφίλ του χρήστη μέσω της σελίδας κάποιου άλλου, κάντε κλικ στο προφίλ του. Μόλις μεταβείτε στη σελίδα του, δεν θα μπορείτε να βλέπετε αναρτήσεις, μόνο τον αριθμό των αναρτήσεων από το άτομο και τους οπαδούς του. Εάν προσπαθήσετε να ακολουθήσετε ξανά το άτομο αλλά δεν μπορείτε, το Instagram σάς ενημερώνει ότι έχετε αποκλειστεί.
  • Στείλτε ένα άμεσο μήνυμα: Από την κύρια σελίδα σας, κάντε κλικ στο χάρτινο αεροπλάνο στην επάνω δεξιά γωνία. Προσπαθήστε να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα σε ένα άτομο. Εάν λάβετε ξανά ένα σφάλμα, έχετε αποκλειστεί ή ο λογαριασμός τους δεν είναι πλέον ενεργός.

Facebook



Εάν έχετε αποκλειστεί από κάποιον στο Facebook, δεν θα μπορείτε να τον βρείτε σε οποιαδήποτε αναζήτηση, να προσθέσετε ετικέτες ή να τον προσκαλέσετε σε μια ομάδα ή να τους στείλετε ένα μήνυμα, λέει ο Khokhawala. Υπάρχουν δύο τρόποι για να αναζητήσετε κάποιον στο Facebook:

  1. Από τη ροή του σπιτιού σας ενώ βρίσκεστε στην εφαρμογή, κάντε κλικ στο μεγεθυντικό φακό στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, αναζητήστε το άτομο. Εάν μπορείτε να δείτε το άτομο στην ενότητα 'Άτομα', αλλά δεν είναι πλέον στη λίστα των φίλων σας, πιθανότατα απλώς καταργήσατε την παρακολούθηση. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε καθόλου το άτομο, έχετε αποκλειστεί ή έχουν διαγράψει τον λογαριασμό του.
  2. Εάν έχετε έναν αμοιβαίο φίλο με το άτομο που υποψιάζεστε ότι σας έχει αποκλείσει, μεταβείτε στη σελίδα Facebook αυτού του φίλου. Στη συνέχεια, στη λίστα Φίλοι, κάντε κλικ στο Εμφάνιση όλων των φίλων. Από εκεί, μπορείτε να αναζητήσετε το άτομο και αν δεν εμφανιστεί κανένα αποτέλεσμα, μπορείτε να επιβεβαιώσετε περαιτέρω το φοβερό μπλοκ. Προτού τρελαθείτε και αρχίσετε να παρακολουθείτε το άτομο σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε πάντα να ρωτήσετε τον αμοιβαίο φίλο εάν ο φερόμενος αποκλειστής εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το Facebook. Δεν θέλετε να υποθέσετε ότι έχετε αποκλειστεί - απλώς ο χρήστης διέγραψε τον λογαριασμό του.

Facebook Messenger

Εάν έχετε αποκλειστεί στο Facebook, θα αποκλείσετε επίσης το Facebook Messenger. Μπορείτε να διαπιστώσετε εάν το μπλοκ προέρχεται μόνο από το Messenger ή όλο το Facebook ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα και, στη συνέχεια, επαναλαμβάνοντας τα παραπάνω βήματα.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook Messenger.
  2. Χρησιμοποιήστε το κουμπί Αναζήτηση στο επάνω μέρος για να βρείτε το άτομο ή μετακινηθείτε στις συνομιλίες σας για να βρείτε μια προηγούμενη συνομιλία.
  3. Στείλτε στο άτομο ένα μήνυμα.
  4. Εάν λάβετε ένα μήνυμα που αναφέρει ότι το μήνυμα δεν εστάλη: Αυτό το άτομο δεν λαμβάνει μηνύματα αυτήν τη στιγμή, έχετε αποκλειστεί.

Κελάδημα

Δεν θα λάβετε ειδοποίηση εάν έχετε αποκλειστεί στο Twitter, αλλά υπάρχει ένας προφανής τρόπος να το καταλάβετε, λέει ο Khokhawala.

  1. Χρησιμοποιήστε το μεγεθυντικό φακό στην κάτω πλοήγηση για να ανοίξετε μια αναζήτηση.
  2. Βρείτε το άτομο ή την επιχείρηση και μεταβείτε στο προφίλ του στο Twitter.
  3. Εάν έχετε αποκλειστεί, θα υπάρχει ένα μήνυμα που θα αναφέρει: Έχετε αποκλειστεί από το να παρακολουθείτε τα @ (Twitter Handle) και να βλέπετε τα Tweets του @ (Twitter Handle). Δεν θα δείτε κανένα από τα tweets τους.

Τικ Τοκ

Αν κάποιος σας μπλοκάρει στο TikTok, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι σας σέβονται πάρα πολύ για να τους δείτε να συγχρονίζουν τα χείλη ή να χορεύουν σαν ανόητοι. Για να μάθετε εάν έχετε αποκλειστεί, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Discover για να αναζητήσετε κάποιον χρησιμοποιώντας το ακριβές όνομα χρήστη του.
  3. Μεταβείτε στην καρτέλα Χρήστες.
  4. Εάν δεν εμφανίζονται, έχετε αποκλειστεί ή ο λογαριασμός τους είναι απενεργοποιημένος.

Εάν καταφέρετε να βρείτε έναν λογαριασμό που πιστεύετε ότι μπορεί να σας έχει αποκλείσει, υπάρχουν δύο άλλοι τρόποι για να επιβεβαιώσετε την ένθεσή σας:

  • Το προφίλ δεν εμφανίζει περιεχόμενο άλλο από ένα μήνυμα που λέει: Δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο με βάση τις ρυθμίσεις απορρήτου αυτού του χρήστη.
  • Προσπαθείτε να ακολουθήσετε το άτομο, αλλά εμφανίζεται ένα σφάλμα που λέει: Δεν μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον λογαριασμό λόγω των ρυθμίσεων απορρήτου αυτού του χρήστη.

LinkedIn



Η Υποστήριξη LinkedIn προσφέρει μια σειρά από ενέργειες που θα συμβούν εάν έχετε αποκλειστεί στο δίκτυο (κάντε κλικ ΕΔΩ για τη λίστα). Για να διαπιστώσετε εάν έχετε αποκλειστεί, συνδεθείτε στο LinkedIn και ελέγξτε τις ακόλουθες περιοχές. Εάν η απάντηση είναι όχι σε καμία από αυτές τις ερωτήσεις, έχετε αποκλειστεί.

  • Μπορείτε να βρείτε το προφίλ του ατόμου;
  • Μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο άτομο;
  • Μπορείτε να δείτε κοινόχρηστο περιεχόμενο με το άτομο;
  • Εάν είχατε εγκρίσεις ή προτάσεις από το άτομο, εξακολουθούν να υπάρχουν;

Οι λόγοι για ένα μπλοκ στο LinkedIn τείνουν να σχετίζονται με επαγγελματική ή επαγγελματική εξέλιξη και όχι με προσωπικό ζήτημα, επομένως δεν πρέπει να το πάρετε πολύ σκληρά.

Μπορεί επίσης να σκάψετε: