Σύγχρονη Αρχιτεκτονική

Κυνηγός & Κυνηγός

9 κομμάτια μικρής, απίστευτης αρχιτεκτονικής που πρέπει να δείτε

Έχετε ακούσει ποτέ για την αρχιτεκτονική του σκύλου; Δεν το σκέφτηκα. Εισαγω Nanotecture: Tiny Built Things , μια εμπνευσμένη συλλογή 300 έργων σύγχρονης αρχιτεκτονικής μικρής κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων φορητών, μεταφερόμενων και φουσκωτών κατασκευών, καθώς και περίπτερα, εγκαταστάσεις, υπόστεγα, καμπίνες, δεντρόσπιτα - και, φυσικά, αρχιτεκτονική μεγέθους σκύλου.



Από αυτό το ευρύ, περιεκτικό και περιεκτικό βιβλίο σχετικά με την αρχιτεκτονική μικρής κλίμακας, επιλέξαμε τα εννέα πιο ενδιαφέροντα μικροσκοπικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κλικ.



Εικόνες και κείμενο που εξήχθη από Nanotecture: Tiny Built Things από την Rebecca Roke, Phaidon, 14,95 £.

Ξεκινήστε από την αρχήπροβολήΣελίδα

PlayLAND, LIKE Αρχιτέκτονες

PlayLAND, LIKE ΑρχιτέκτονεςΦωτογραφία Dinis Sottomayor

Αυτό το σύνολο τριών πολύχρωμων, πολύχρωμων χωρικών παρεμβάσεων κατασκευάζεται από δεκάδες εσωτερικούς σωλήνες ελαστικών. Δημιουργήθηκε για το O Mundo ao Contrário, μια δημιουργική εκδήλωση διάρκειας μιας εβδομάδας που μετέτρεψε μια ήσυχη πορτογαλική πόλη σε μια καλλιτεχνική παιδική χαρά, η συναρπαστική εγκατάσταση έχει τρεις διαφορετικές καταστάσεις: μια σκηνή για παραστάσεις, έναν πύργο σε σχήμα σιλό και μια μικρή σήραγγα για παιδιά play in. Αφαιρέθηκε από το συνηθισμένο περιβάλλον με βάση το νερό, κάθε παραθαλάσσιο πλωτήρα χρησιμεύει ως ένα αρθρωτό δομικό στοιχείο που χτίζεται εύκολα και επιτρέπει τη δημιουργία μιας ελαφριάς, φωτεινής δομής από λειτουργικά αντικείμενα, διαφορετικά συμβολική διασκέδαση το καλοκαίρι.

προβολήΣελίδα 3

D-Tunnel, Κένυα Χαρά

D-Tunnel, Κένυα ΧαράΧιρόσι Γιόντα



Το D-Tunnel σχεδιάστηκε από την Κένυα Hara και είναι ένα από τα δεκατρία έργα αρχιτεκτονικής σκύλου - μια παιχνιδιάρικη πρωτοβουλία με επικεφαλής το Ινστιτούτο Hara Design και το Nippon Design Center που ανέθεσε κορυφαίους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές να δημιουργήσουν αρχιτεκτονική μεγέθους σκύλου. Κόβονται από δύο φύλλα κόντρα πλακέ, τα δώδεκα πάνελ του D-Tunnel και τα τρία δοκάρια ξυλείας απλώς βιδώνονται και λειτουργούν ως «τροποποιητής κλίμακας» - μια αρχιτεκτονική συσκευή που προορίζεται να διορθώσει την ανισορροπία στο μέγεθος μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Σε αυτήν την περίπτωση, η σήραγγα έχει σχεδιαστεί ειδικά για ένα μικροσκοπικό ποτήρι τσαγιού και επιτρέπει στον σκύλο να ανέβει τέσσερα μικρά σκαλοπάτια προστατευμένα μέσα του για να συναντήσει τον άνθρωπο του στο επίπεδο των ματιών.

προβολήΣελίδα 4

Mirrored Tree House, Tham και Videgård Arkitekter

Mirrored Tree House, Tham και Videgård ArkitekterEke E: γιος Lindman / Lindman Photography

Μέρος του οικολογικού τουριστικού συγκροτήματος Tree Hotel στη Σουηδία είναι ένα γυάλινο κουτί με καθρέφτη, μόλις 4 κυβικά μέτρα (39 & frac12; cu ft), που είναι χτισμένο γύρω από έναν κορμό πεύκου και έχει πρόσβαση από μια γέφυρα σχοινιού μήκους 12 μέτρων (13 πόδια) που έχει ανασταλεί από γειτονικά δέντρα. Αντικατοπτρίζοντας το ήθος του Tree Hotel, η καμπίνα είναι μια ανάπαυλα για δύο που έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζεται με το δάσος, την άγρια ​​φύση και τον ουρανό γύρω από αυτό και να προσφέρει πανοραμική θέα στο απομακρυσμένο τοπίο από τα έξι παράθυρα και τη βεράντα του τελευταίου ορόφου. Πλαισιωμένο από αλουμίνιο, η πρόσοψη με καθρέφτη έρχεται σε αντίθεση με το υποβαθμισμένο εσωτερικό κόντρα πλακέ, το οποίο φιλοξενεί ένα διπλό κρεβάτι, μπάνιο και σαλόνι.

προβολήΣελίδα 5 Τα μέλη της κοινότητας LGBTQ + μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες που βγαίνουνΟυσιώδης Τα μέλη της κοινότητας LGBTQ + μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες που βγαίνουνΔιαβάστε περισσότερα Έξι συνήθειες όλοι οι ψυχικά ισχυροί ηγέτες έχουν κοινό - και πώς να τους υιοθετήσουνΑυτοβελτίωση Έξι συνήθειες που έχουν όλοι οι ψυχικά ισχυροί ηγέτες - και πώς να τις υιοθετήσουνΔιαβάστε περισσότερα Ξεκίνησα μια πολυετή εξερεύνηση σε όλο τον κόσμο για να τιμήσω την αργά μητέρα μουΟυσιαστικά ξεκίνησα μια πολυετή εξερεύνηση σε όλο τον κόσμο για να τιμήσω την αργά μητέρα μουΔιαβάστε περισσότερα

Sling Swing, WMB Studio, Τορόντο

Sling Swing, WMB Studio, ΤορόντοΈντ Μπάτλερ

Μέρος του ετήσιου έργου Winter Stations που μετατρέπει σταθμούς ναυαγοσώστη στην Woodbine Beach του Τορόντο, το Sling Swing ήταν ένα από τα πέντε επιλεγμένα σχέδια και αναθεωρεί την ιδέα μιας χαλαρωτικής καλοκαιρινής ξαπλώστρας σε ένα χειμερινό κομμάτι της δημόσιας τέχνης. Ακολουθώντας το θέμα του διαγωνισμού «ζεστασιά», οι θήκες από φωτεινό πορτοκαλί καμβά αναρτώνται από ένα πλέγμα από χαλύβδινους στύλους που περικλείουν το σταθμό και δημιουργούν είκοσι ένα «σφεντόνες» όπου οι άνθρωποι μπορούν να ταλαντεύονται, να συσσωρεύονται ή απλά να κάθονται και να βλέπουν τη θέα στη θάλασσα . Όταν δεν είστε κατειλημμένοι, οι βρόχοι του υφάσματος ταλαντεύονται στο αεράκι για να δημιουργήσουν ένα πολύ κινούμενο, ζωντανό ανεμοδείκτη.

προβολήΣελίδα 6

Walden, Nils Holger Moorman

Walden, Nils Holger MoormanΚυνηγός & Κυνηγός



Δημιουργήθηκε στο πνεύμα του μυθιστορήματος του Henry David Thoreau, Walden: Ή, η ζωή στο δάσος , αυτό το έργο από τον σχεδιαστή επίπλων Nils Holger Moorman, είναι ένα μέρος για να απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας στη φύση. Το υπερμεγέθη υπόστεγο είναι επενδυμένο σε κάθετες λωρίδες ξύλου, με ειδικές κόγχες σε κάθε πλευρά για εργαλεία κήπου, καθώς και για ένα μεγάλο καζάνι φωτιάς, καυσόξυλα, ανασυρόμενες μαρκίζες για προστασία από τον ήλιο και τη βροχή, ακόμη και ένα birdhouse. Κομμένο από το κέντρο του Walden είναι ένας διθέσιος θάλαμος για ξεκούραση, ανάγνωση ή διασκέδαση, επενδυμένος με κόκκινη κουρτίνα. Μια άλλη θέση κρατά μια στενή σκάλα που οδηγεί σε ηλιοροφή.

προβολήΣελίδα 7

Veasyble, ΓΑΙΑ

Veasyble, ΓΑΙΑΣυλλογή φωτογραφιών Veasyble / Alessandra Cinquemani

Εκτίθενται στην Εβδομάδα Σχεδιασμού της Κωνσταντινούπολης το 2009, αυτά τα φορετά κελύφη έχουν σχεδιαστεί για να μετατρέπονται από αξεσουάρ σε οθόνη προστασίας προσωπικών δεδομένων, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα για αυξημένη οικειότητα στην καθημερινή τους ζωή. Διαμορφωμένο από κομμένο και διπλωμένο χαρτί που συνδέεται με πολυαιθυλένιο και ύφασμα, καθεμία από τις τέσσερις «οθόνες» της σειράς - ένα γείσο, μανσέτα, τσάντα και μάσκα - προστατεύει διάφορα μέρη του σώματος. Τα έργα βασίζονται ΓΑΙΑ Η παρατήρηση των ολοένα και πιο κατοικημένων οικιακών και αστικών περιβαλλόντων, και πώς η ιδέα μας για τον προσωπικό χώρο μπορεί να αλλάξει ως απάντηση στις αυξανόμενες αστικές πυκνότητες.

προβολήΣελίδα 8 Αυτά είναι τα εμπορικά σήματα που υποστηρίζουν τη φυλετική ισότηταΣτυλ & Μόδα Αυτά είναι τα εμπορικά σήματα που υποστηρίζουν τη φυλετική ισότηταΔιαβάστε περισσότερα 6 Συμβουλές ειδικών για τη διαχείριση των χρημάτων σας κατά τη διάρκεια του CoronavirusΒασικές 6 συμβουλές ειδικών για τη διαχείριση των χρημάτων σας κατά τη διάρκεια του CoronavirusΔιαβάστε περισσότερα Άρχισα να λέω στους φίλους μου ότι τους αγαπώ και αυτό συνέβηΟυσιώδης Άρχισα να λέω στους φίλους μου ότι τους αγαπώ και αυτό συνέβηΔιαβάστε περισσότερα

Bucky Bar, DUS Architecten / Studio για ανεπιθύμητη αρχιτεκτονική

Bucky Bar, DUS Architecten / Studio για την ανεπιθύμητη αρχιτεκτονικήSO Αρχιτέκτονες

Εμπνευσμένο από τους ενεργειακά αποδοτικούς γεωδαιτικούς θόλους του Richard Buckminster Fuller, το Bucky Bar ήταν μια βραχύβια εγκατάσταση δρόμου και μπαρ στο Ρότερνταμ, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από διασυνδεδεμένες κόκκινες ομπρέλες που συγκεντρώνονταν γύρω από ένα λαμπτήρα. Το οκταγωνικό σχήμα των ομπρελών προσεγγίζει ευτυχώς τους γεωδαιτικούς κανόνες που επινόησε ο Fuller, επιτρέποντας σε αυτό το κοινό αντικείμενο να μετατραπεί σε ένα σπονδυλωτό εφελκυστικό δέρμα που εκτείνεται πάνω από αρκετές εκατοντάδες γλεντζέδες και στηρίζεται σε δύο αυτοδύναμα σημεία. Αν και η τοπική αστυνομία έκλεισε το μπαρ το ίδιο βράδυ με το οποίο ήταν τοποθετημένο, το προσωρινό καταφύγιο εξέφρασε το ενδιαφέρον των αρχιτεκτόνων για τη δύναμη αυθόρμητων και πρακτικών αρχιτεκτονικών λύσεων για αστικές περιοχές.

προβολήΣελίδα 9

Γεια σας, OOF! Αρχιτεκτονική με την Rose Nolan

Γεια σας, OOF! Αρχιτεκτονική με την Rose NolanΤίποτα Granleese

Σε αντίθεση με τους γείτονές του στα προάστια, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από τη βικτοριανή εποχή, αυτή η σύγχρονη κατοικία δύο υπνοδωματίων προσφέρει ένα φιλικό χαιρετισμό σε όλους όσους περνούν. Σχεδιασμένο από την OOF! Αρχιτεκτονική σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Rose Nolan, ο τοίχος από λευκό τούβλο αναφέρει τη λέξη «HELLO» σε ύψος κατά μήκος της κύριας πρόσοψης. Αυτό δίνει στο έργο ένα τολμηρά χαρούμενο πρόσωπο στο δρόμο παρέχοντας ταυτόχρονα οικιακή προστασία της ιδιωτικής ζωής στους κατοίκους του. Μόνο ένα στενό κάθετο παράθυρο που διαπερνά το «O» προσφέρει μια γεύση του σπιτιού και του δημιουργικού στούντιο μέσα, το οποίο είναι ένα απλό περίπτερο για εργασία και ξεκούραση.

προβολήΣελίδα 10

Serpentine Pavilion 2002, Toyo Ito

Serpentine Pavilion 2002, Toyo ItoJerome W Haferd & K Brandt Knapp

Σε συνεργασία με τον μηχανικό Cecil Balmond και την ARUP, ο Toyo Ito ήταν ο τρίτος αρχιτέκτονας που ανατέθηκε από το Serpentine Gallery για το ετήσιο καλοκαιρινό περίπτερο. Αν και τα περίπλοκα τρίγωνα και τραπεζοειδή του περιπτέρου φαίνεται να είναι μια τυχαία σύνθεση από χάλυβα και γυαλί, ο σχεδιασμός υποστηρίχθηκε από μια σαφή πρόθεση: να μεταμορφώσει τους πιο ταπεινούς αρχιτεκτονικούς τόμους - ένα κουτί. Η απλή κυβική γεωμετρία της διασταυρώθηκε από ένα δίκτυο γραμμών και διασταυρώσεων, τα οποία στη συνέχεια κατασκευάστηκαν ως υποστηρικτικές χαλύβδινες λεπίδες βαμμένες λευκές, διασταυρωμένες με ένα καρό σχέδιο από ένθετα γυαλί και πάνελ αλουμινίου.